Jaardag 2021 Daan

Gepubliceerd op 5 juni 2021 om 11:55

Weken voorafgaand

Vrijdag 4 juni 2021, de datum waar ik al weken mee bezig ben. De weken in de aanloop naar zijn geboorte en overlijdensdatum merk ik altijd meer spanning, emotie en flashbacks in mijn lichaam en geest.  

 

Hoewel ik eigenlijk ook weet dat als het eenmaal 4 juni is, ik vooral trots en dankbaarheid voel. Trots dat Daan mij moeder heeft gemaakt, trots dat hij mijn zoon is, dankbaar dat we één maand mooie herinneringen samen met hem hebben mogen maken en dat ik dankzij hem sta, waar ik nu sta in het leven.

De weken voorafgaand vind ik altijd pittig, maar het is oké om deze gevoelens en extra emoties te hebben rondom deze dagen. Ik geef me eraan over en weet dat als deze data weer voorbij zijn, het weer lichter wordt.

Gelukkig voel ik mij dit jaar een stuk meer in balans als vorig jaar, toen ik nog volop in therapie zat.

Waar ik afgelopen weken ook enorm veel positieve energie van heb gekregen is de doneeractie die ik uit naam van Daan, ter ere van zijn derde jaardag heb georganiseerd voor Stichting Félice. Wat ontzettend veel liefdevolle donaties zijn er gedaan en wat veel hartverwarmende persoonlijke berichten hebben wij mogen ontvangen.

Tijd met het gezin

Wij nemen ieder jaar vrij op 4 juni en ook Isabel is deze dag thuis van de opvang. We brengen deze dag graag door met elkaar. De ochtend brengen we met z’n drieën door. We zijn naar het kabouterbos geweest. Hier zijn we laatst ook geweest met Isabel en dit was een groot succes. Ze heeft het toen nog dagen over kabouters gehad met een stralend gezichtje. Ook deze ochtend kijkt ze haar ogen uit, opzoek naar alle kabouters. We hebben een heerlijke ochtend samen.

Op Daan zijn jaardag willen wij iets doen wat Isabel leuk vindt, zodat dit voor haar ook een fijne dag is. Hopelijk zal zij zich later 4 juni ook herinneren als een fijne dag, waarbij we haar broer extra in het zonnetje zetten.

Sterrenpost

Na thuiskomst van het kabouterbos ligt onze deurmat vol met kaarten. Wauw wat een ontzettend fijn en warm gevoel geeft dat. Na de lunch openen en lezen we de kaarten rustig door. Wat een emoties komen hier toch altijd bij los. Lieve mensen die aan ons, maar vooral aan onze Daan denken. Het is zo fijn om te zien dat niet alleen wij, maar ook de lieve mensen om ons heen Daan zijn naam blijven noemen en niet vergeten.

Ook ontvingen wij post van Stichting het Sterrenboekje en Stichting Isabel. Het is zo enorm waardevol wat deze Stichtingen doen.  

Deze vele kaartjes, berichtjes, de pakketjes en liefde geven ons een extra lichtpuntje op zulke dagen.

Slingers, ballonnen en taart

De tuin is versierd met slingers en ballonnen en ook dit jaar hebben we, traditiegetrouw, een taart laten maken voor Daan. Deze haal ik ’s ochtends als eerste op en wat is hij weer prachtig gemaakt! Ook smaakt hij weer heerlijk. Je zusje Isabel roept alleen maar méér, méér, méér, dus ik geloof dat hij wel in de smaak is gevallen.

Familietijd

's Middags brengen we verspreid met wat familie door. Fijn om op zulke dagen samen te komen met de mensen die Daan ontmoet hebben en ons zo enorm bijgestaan hebben. We praten over van alles en Daan staat centraal deze middag. We eten taart, lachen, er vloeit een traan en proosten op onze lieve Daan.

Het was een fijne en stralende dag en hopelijk heeft Daan een mooi feestje gevierd met al zijn sterrenvriendjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.