De maand van uiterste emoties

Gepubliceerd op 6 juli 2021 om 13:59

Jaardag Daan

De periode van 4 juni tot en met 4 juli is voor ons de maand met het uiterste van emoties. Van intens verdrietig, naar trots, dankbaar en gelukkig. Waar het allemaal drie jaar geleden begon met de geboorte van Daan op 4 juni 2018 toen hij ons voor de eerste keer trotse ouder maakte.

De weken in de aanloop naar zijn geboorte en overlijdensdatum vind ik ieder jaar weer zwaar. Ik voel meer spanning en emotie in mijn lichaam en geest en rond deze periode meer last van flashbacks. Hoewel ik ook weet zodra het 4 juni, ik vooral trots en dankbaarheid voel. Hierover schreef ik in een eerdere blog.

Daan zijn jaardag proberen wij dan ook in het teken te laten staan van de viering van zijn geboorte inclusief taart, slingers en ballonnen. Want ondanks dat wij dit niet meer samen met hem kunnen doen, mag zijn verjaardag gevierd worden. Ook dit jaar was dit weer een fijne en liefdevolle dag, met een traan en een lach, met onze naaste familie.

De periode voorafgaand aan 4 juni ben ik alleen maar bezig met de geboortedag van Daan en zit ik in mijn ‘Daan bubbel’.

Verjaardag van onze regenboog

Daarna komt de verjaardag van onze dochter Isabel op 25 juni. Op haar verjaardag focus ik mij pas na 4 juni, omdat zij ook de volledige aandacht aan haar verjaardag verdient.

25 juni vieren wij echt feest. Feest dat wij een prachtige regenboog dochter hebben mogen krijgen. Dankbaar dat zij er is en we iedere dag van haar mogen genieten en wat hebben we genoten deze dag! Wat was ze jarig en dit waren echt haar dagen waarbij zij in het middelpunt van de aandacht stond.

Overlijdensdatum

Dan komen de dagen richting 4 juli. Hoewel ik vond dat me deze dagen dit jaar beter afgingen dan voorgaande jaren, brak ik 3 juli toch. Alsof alle emoties van de afgelopen maanden er even uitkwamen. Gelukkig is daar dan Isabel waardoor ik niet lang in die momenten kan blijven hangen en zij mij weer aan het lachen maakt of een knuffel komt brengen. Zo klein als ze is, ze heeft heel goed door dat er meer is met haar broer Daan en wanneer er verdriet om hem is.

In de ochtend van 4 juli halen we eerst de door ons bestelde bloemen op. Wat een prachtig boeket. Met liefde en zorg samengesteld. Ook hebben we 3 losse bloemen besteld, voor ieder jaar eentje, om neer te leggen bij het herdenkingsmonument voor overleden kindjes op de begraafplaats in Alphen aan den Rijn, waar onze Daan gecremeerd is.

Het zonnetje schijnt en een vrolijk zusje die met ons mee loopt en vol trots de bloemetjes één voor één in het vaasje neerzet. Zij maakt deze dag zoveel luchtiger.

Lichtpuntjes op deze donkere dagen

We ontvingen bloemen, kaartjes en pakketjes. Wat een liefde weer op deze dag.  Zo ontzettend fijn, dat niet alleen wij, maar ook lieve mensen om ons heen, Daan zijn naam blijven noemen en op zulke dagen bij hem en ons stilstaan. Dit zijn de mooie lichtpuntjes op zulke donkere dagen.

En nu..

En nu een weekje vakantie! Even bijkomen van alle hectische en emotionele weken, maar vooral genieten van onze Isabel en leuke uitjes met haar maken en 100% de aandacht op haar richten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb